Ο Βακάκης άνοιξε θέμα διαδοχής στα Jumbo...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Θέμα διαδοχής, η διαδικασία της οποίας όμως θα πάρει χρόνια, έθεσε ευθέως από το βήμα της ΓΣ της Jumbo Απόστολος Βακάκης προσδιορίζοντας κατ’ ουσίαν το τέλος μίας εποχής. Τέλος, το οποίο, όπως ο ίδιος είπε στους μετόχους, ενεργοποίησε η αποπομπή του πρώην αναπλ. αντιπροέδρου της εισηγμένης Βαγγέλη Παπαευαγγέλου.

Όπως δήλωσε εντός 10ετίας η 
[post_ad]
εισηγμένη θα περάσει εξολοκλήρου στα χέρια μίας νέας γενιάς στελεχών που μπορεί να προέρχονται είτε απ’ το εσωτερικό της ίδιας της Jumbo είτε από την αγορά.

Ως εκ τούτου η θέση του κ. Παπαευαγγέλου θα παραμείνει προς το παρόν κενή, ωστόσο πρόθεση της διοίκησης, όπως είπε ο κ. Βακάκης, είναι να βρεθεί ένα στέλεχος από τη νέα γενιά που θα πάει την εταιρεία για τα επόμενα 20 χρόνια. Γι αυτό και θα χρειαστεί χρόνος για την αναπλήρωση της.

«Το όραμα μου και ο στόχος είναι σε 10 χρόνια από τώρα η Jumbo να είναι διπλάσια σε μέγεθος ώστε να γίνει leader στα Βαλκάνια και κάθε χρόνο να αυξάνει με συνετό τρόπο το μέρισμα στους πιστούς μετόχους. Τότε θα τερματίσω και την δική μου πορεία στην εταιρεία, εάν μέχρι τότε θέλει ο Θεός», δήλωσε ο κ. Βακάκης. Μάλιστα εμφανίστηκε σίγουρος στους μετόχους ότι μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης του.

«Κεραυνός εν αιθρία»


Για την υπόθεση Παπαευαγγέλου δήλωσε για ακόμα μία φορά άγνοια. «Για μένα ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας την αποπομπή του επί 30ετία συνεργάτη και συνοδοιπόρου του «δύσκολη αλλά επιβεβλημένη». «Δεν έχω καταλάβει τι σκατά έγινε. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Μπορεί και να τον έχω αδικήσει. Δεν το γνωρίζω. Ωστόσο έπρεπε να αντιδράσω εκ μέρους των μετόχων και όχι με γνώμονα τι μπορεί να πιστεύω εγώ. Δεν μπορεί η εταιρεία να λειτουργεί με σκιές. Εάν οι επιλογές ενός ανθρώπου στη ζωή του είναι λανθασμένες είναι δικό του θέμα. Δεν πρέπει να επηρεάζουν την εταιρεία. Επειδή όπως λένε, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έπρεπε να κάνω κάτι για να διαφυλάξω την εταιρεία. Κάποια στιγμή αργότερα θα μάθουμε τι συνέβη».

Εξάλλου ο ίδιος τόνισε ότι είχε προηγηθεί η υπόθεση Folli Follie που τον «προσγείωσε ανώμαλα» λόγω της προσωπικής φιλίας που έχει αναπτυχθεί με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Πάντως η χθεσινή ΓΣ ενέκρινε την πρόταση Βακάκη να δοθεί η αμοιβή 304.000 ευρώ περίπου απ’ τα κέρδη της εταιρείας στον κ. Παπαευαγγέλου. «Ασχέτως εάν αυτά που έκανε είναι παράνομα ή όχι, στην Jumbo τα δούλεψε, και είναι η αμοιβή του. Θα ήταν ανέντιμο να μην τα δώσουμε», είπε στους μετόχους ο κ. Βακάκης τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες άμεσες ή έμμεσες αμοιβές προς το ίδιο και τον κ. Παπαευαγγέλου. Σημειωτέον πως με βάση την απόφαση ο κ. Βακάκης θα λάβει για την προηγούμενη χρήση το ποσό των 516.000 ευρώ περίπου.

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς


Για την Jumbo σε σχέση με την υπόθεση Παπαευαγγέλου ο κ. Βακάκης δήλωσε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «επιπτώσεις άμεσες στην εταιρεία απ’ την υπόθεση δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα».

Εξάλλου, όπως είπε, τα στοιχεία της εταιρείας ελέγχονται και απ’ την Επ. Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία ζήτησε από τον εισηγμένο λιανεμπορικό όμιλο να τις στείλει αναλυτικά στοιχεία για τυχόν συναλλαγές που έχουν διενεργηθεί, κατά την τελευταία διετία, μεταξύ εταιρειών του και εταιρειών συμφερόντων Παπαευαγγέλου. Επιπρόσθετα ζήτησε υπόλοιπα τυχόν απαιτήσεων ή/και υποχρεώσεων καθώς και αν έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις σε εταιρείες συμφερόντων Παπαευαγγέλου από την Jumbo. Τέλος απαίτησε να λάβει bank statements για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η μητρική και οι θυγατρικές της.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντέδρασε αμέσως. Και ορθώς έπραξε. Έχει πάρει τα μηνύματα τελευταία να μην εμπιστεύεται κανέναν. Για εμάς μπορεί να ήταν ενόχληση αφού έπρεπε σε τρεις μέρες να συγκεντρώσουμε τόνους στοιχείων, όμως από την άλλη έμμεσα εμείς το δημιουργήσαμε το θέμα και άρα έπρεπε να ανταποκριθούμε», σχολίασε ο Πρόεδρος της εισηγμένης.

Προβληματισμός για τη χώρα


Ο κ. Βακάκης στη συζήτηση με τους μετόχους, που του ζητούσαν μεγαλύτερο μέρισμα, δεν έκρυψε και την ανησυχία του για την οικονομική πορεία της χώρας με βάση τα όσα διαπιστώνει απ’ την πορεία των πωλήσεων. «Εκφράζω την αγωνία μου για το μέλλον. Τα μηνύματα δεν είναι καθαρά. Τη μία είμαστε πάνω, την άλλη κάτω. Το α’ τρίμηνο της χρήσης ήμασταν χαμηλότερα απ’ τους στόχους. Ξαφνικά τον Οκτώβριο καλύψαμε το κενό, αλλά το Νοέμβριο πάμε χάλια. Προσδοκούμε αύξηση της κατανάλωσης με βάση τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά αυτό δεν το εισπράττουμε. Η χώρα πρέπει να ξεκολλήσει απ’ την πολυετή στασιμότητα».

Για τον ίδιο «για να βγούμε απ’ την κρίση πρέπει: α. να κατανοηθεί από όλους ότι είμαστε ακόμα στην κρίση, και β. ο λαός να ενωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να βγούμε απ’ την κρίση όταν ο ένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Πρέπει να ενωθεί ο κόσμος γι αυτό το μεταβατικό στάδιο. Και μετά ας πλακωθούμε και πάλι. Όταν πέφτει το αμάξι στις λάσπες και κολλάει, πρέπει όλοι οι επιβάτες να το σπρώξουν ώστε να ξεκολλήσει. Ενωθήκαμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες που ήταν ευκρινής ο στόχος. Πρέπει να το κάνουμε και τώρα».

Η εισηγμένη


Η εισηγμένη δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της στη ρουμανική αγορά με στόχο να διπλασιάσει στην επόμενη 5ετία το δίκτυο των καταστημάτων σε 24. Η εκτίμηση μάλιστα του κ. Βακάκη είναι ότι την επόμενη 10ετία η αγορά της Ρουμανίας θα αποφέρει στον όμιλο ανάλογο τζίρο με αυτό της Ελλάδας. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το μέσο καλάθι του καταναλωτή - πελάτη εκεί έχει ξεπεράσει σε αξία το ελληνικό. Τα πρωτεία έχει η Κύπρος με 23 – 24 ευρώ το καλάθι ενώ χειρότερη επίδοση εμφανίζει η Βουλγαρία με 17 ευρώ κατά μέσο όρο. «Αγοράσαμε νέο κατάστημα στη Λευκωσία, που ενός διετίας θα μπει στο δίκτυο και στη Βουλγαρία είμαι σε αναζήτηση νέου χώρου», σημείωσε ερωτηθείς για τα νέα καταστήματα που δρομολογεί...

το είδαμε εδώ
Αντιδράσεις:

Δείτε ακόμη$type=list$count=5$page=true$va=0

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,4,ΑΛΗΘΕΙΕΣ,11,ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,1,ΑΣΤΕΙΑ,2,ΕΙΚΟΝΕΣ,6,ΕΛΛΑΔΑ,162,ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,2,ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...,41,ΚΑΙΡΟΣ,1,ΚΟΣΜΟΣ,45,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ,6,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,40,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ,24,ΣΙΝΕΜΑ,1,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,2,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,13,ΥΓΕΙΑ,22,lifestyle,96,paraskevikai13,1,
ltr
item
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13: Ο Βακάκης άνοιξε θέμα διαδοχής στα Jumbo...
Ο Βακάκης άνοιξε θέμα διαδοχής στα Jumbo...
https://4.bp.blogspot.com/-MbYoDHYqc8A/W-RaRUUZCuI/AAAAAAAAGPw/aBfiFuCGofw5nGC8ZSN7fcGegdnsNnc-QCLcBGAs/s1600/paraskevikai13.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-MbYoDHYqc8A/W-RaRUUZCuI/AAAAAAAAGPw/aBfiFuCGofw5nGC8ZSN7fcGegdnsNnc-QCLcBGAs/s72-c/paraskevikai13.jpg
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13
https://www.paraskevikai13.eu/2018/11/jumbo.html
https://www.paraskevikai13.eu/
https://www.paraskevikai13.eu/
https://www.paraskevikai13.eu/2018/11/jumbo.html
true
890856771745816491
UTF-8
ΦΟΡΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ $$1$$ minutes ago 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ $$1$$ hours ago ΧΘΕΣ $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago ΣΧΑΤΙΚΑ ΠΑΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content