Ξέρεις ποιος είναι ο πιο βασικός λόγος που δεν μπορείς να κοιμηθείς;

Σπουδαίο πράγμα ο ύπνος. Πολύ σπουδαίο. Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, ένα ποτό με την παρέα σου κι ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ο ύπνος είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει όταν τα μάτια σου με το ζόρι παραμένουν ανοιχτά και το σώμα σου σε πονάει από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Γιατί όμως - ενώ έχεις αφήσει το κινητό σου στο τραπεζάκι δίπλα - δε λέει με τίποτα να σε πάρει ο ύπνος;

Είτε είσαι το άτομο που σερφάρει μέχρι να αποκοιμηθεί με το κινητό στα χέρια, είτε εκείνο που αν δεν παρακολουθήσει το αγαπημένο του επεισόδιο δεν μπορεί να πέσει για ύπνο, σίγουρα θα έχεις μερικές τύψεις που η τεχνολογία μονοπώλησε τα τελευταία λεπτά της ημέρας που σε βρίσκουν ακόμη ξύπνια.
[post_ad]
Κι ενώ οι πρώτες έρευνες που έγιναν σχετικά με τον ύπνο και τα smartphones απέδειξαν περίτρανα ότι το χαρακτηριστικό φως της οθόνης ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις αυπνίες μικρών και μεγάλων, ήρθαν νέες έρευνες να ρίξουν ακόμη περισσότερο φως σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics αναφέρει πως τα κινητά, οι υπολογιστές και όλες οι συναφείς συσκευές μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε αρκετά, ή έστω ποιοτικά, ακόμη κι αν δεν ασχολούμαστε μ' αυτά. Ακόμη κι αν έχουμε πείσει τον εαυτό μας να βγει επιτέλους από το instagram. Ακόμη κι όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να stalkάρουμε/διαβάσουμε/χαζέψουμε. 

Τα αίτια είναι καθαρά ψυχολογικά, καθώς και μόνο που οι συσκευές αυτές υπάρχουν στο χώρο που κοιμάσαι (ή που προσπαθείς να κοιμηθείς) εμποδίζουν τον ύπνο και την ξεκούραση σου. H μόνη λύση είναι να τα ξεφορτωθείς για να μπορέσεις να κλείσεις μάτι - για χάρη του ύπνου, τα πάντα!

Προτείνω να αφήνεις το κινητό/υπολογιστή/τάμπλετ σου σε άλλο δωμάτιο από απόψε κιόλας, τι λες;

το είδαμε εδώ
Ξέρεις ποιος είναι ο πιο βασικός λόγος που δεν μπορείς να κοιμηθείς; Reviewed by ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 on 23 Ιουλίου Rating: 5
All Rights Reserved by ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 © 2018

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.